Wim MAES, Notaris te Oostduinkerke (Koksijde)

 

Wim MAES

Notaris te Oostduinkerke (Koksijde)

 

Notariskantoor Wim MAES

Witte Burg 100 GV01
8670 Koksijde
Tel. (058) 51.15.47
Fax. (058) 51.90.97

BV
BTW BE 0477811409
RPR Gent
Verzekeringen van het Notariaat cv
Ingeschreven in het Genootschap van notarissen van de provincie West-Vlaanderen

 

Nieuwe brochure voor bewindvoerders

25 januari 2023

Nieuwe publicatie van de Koning Boudewijnstichting

Als iemand geen beslissingen meer kan nemen over zijn vermogen of over zichtzelf, kan het bewind een oplossing zijn om de deze persoon beter te beschermen. De rechter stelt dan een bewindvoerder aan die de persoon helpt met deze beslissingen of ze in zijn plaats kan nemen. De bewindvoerder kan een professional zijn, maar ook een partner, een (naast) familielid, een buur of een goede kennis. Beroep doen op een bewindvoerder is een ingrijpende en soms emotionele beslissing.

Veel mensen overwegen om de taak als bewindvoerder op te nemen, maar ze schrikken terug voor deze rol. Ze zitten met vragen. Wat is gerechtelijke bescherming?  Wat doet een bewindvoerder? Hoe verloopt heel dat proces? Wat als de beschermde persoon niet wil meewerken? Op deze en andere vragen biedt deze praktische eerstelijnsgids een antwoord.

Deze publicatie is een initiatief van de Koning Boudewijnstichting en de Federatie van het Notariaat in samenwerking met de FOD Justitie.

Vind hier de brochure voor bewindvoerders

Bron: Fednot

1 op 1 met de notaris: Helena over het dossier dat haar altijd zal bijblijven.

23 januari 2023

In ‘1 op 1 met de notaris’ werpen we een blik achter de schermen van het leven als notaris. Deze week vertelt notaris Helena ons over een dossier dat haar voor altijd zal bijblijven.

Bron: Fednot

5 zaken die je vandaag kan regelen voor als het morgen niet meer lukt

18 januari 2023

Een ongeval, dementie, het slachtoffer worden van een mentale of fysieke handicap… Het kan ons allemaal overkomen. We bevinden ons dan in een toestand van ‘wilsonbekwaamheid’. We zijn niet meer in staat om onze belangen te behartigen. We hebben in zo’n situatie een bescherming nodig. Dat kan met of zonder tussenkomst van de rechter zijn. Maar gelukkig kan je anticiperen op de dag dat je wilsonbekwaam wordt.

1. Stel een zorgvolmacht op

Met een zorgvolmacht geef je aan één of meerdere personen de bevoegdheid om specifieke of algemene handelingen te stellen met betrekking tot je vermogen en je persoonlijke zorg. Zo kan je met een zorgvolmacht kiezen wie je facturen betaalt, je rekeningen beheert, een onroerend goed verkoopt of zelfs een schenking doet in je naam. Je kan ook op voorhand kiezen naar welk rusthuis of woonzorgcentrum je wil gaan en wat hiervoor allemaal moet gebeuren.

Het grote voordeel van de zorgvolmacht is dat het kan uitwerken wanneer je wilsonbekwaam wordt, en dus geen beslissingen meer kan nemen. De tussenkomst van een rechter is niet nodig om de zorgvolmacht te laten uitwerken. Om de zorgvolmacht uitwerking te geven wanneer je wilsonbekwaam wordt moet je wel je zorgvolmacht laten registeren. De notaris zal dat voor je doen. Om een zorgvolmacht op te stellen moet je wel nog gezond van geest zijn. Gaat je gezondheid achteruit of heb je last van geheugenverlies? Dan is het beter om dit niet te lang uit te stellen. Voor het opstellen van een zorgvolmacht geldt sinds 1 januari 2023 een vast ereloon van 195 euro. Indien er twee lastgevers zijn, bedraagt het ereloon 295 euro. Naast het ereloon moet je rekening houden met andere bijkomende kosten zoals het registratierecht, het recht op geschrift, de kosten verbonden aan de inschrijving in het CRL en eventueel het CRV... Aarzel niet om hierover meer informatie te vragen aan de notaris.

Bron: Fednot

 

Fanny FLAMEN
Kandidaat-notaris

fanny(plaats the 'at' sign hier)notarismaes.be
Tel. 058/53.20.46

Bieke DALLE
Licentiaat in het notariaat

bieke(plaats the 'at' sign hier)notarismaes.be
Tel. 058/53.38.60

Elien BAUWENS
Master in het notariaat

elien(plaats the 'at' sign hier)notarismaes.be
Tel. 058/53.20.44

Veerle ANDRIES
Notarieel medewerker

veerle(plaats the 'at' sign hier)notarismaes.be
Tel. 058/53.20.47

Afwezig op woensdag

Christine VANDECASTEELE
Notarieel medewerker

christine(plaats the 'at' sign hier)notarismaes.be
Tel. 058/53.20.48

Afwezig op woensdagnamiddag en vrijdagnamiddag

Patricia DE NEVE
Notarieel medewerker

patricia(plaats the 'at' sign hier)notarismaes.be
Tel. 058/53.20.43

Afwezig op vrijdag

Ingrid dE GREEF
Notarieel medewerker

ingrid(plaats the 'at' sign hier)notarismaes.be
Tel. 058/53.38.62

Boekhouding

 
 
 

Immo

Momenteel bieden wij geen vastgoed aan. Ons aanbod wijzigt snel, kom regelmatig eens terug.
Dank u.

 
 

Notariskantoor Wim MAES

Witte Burg 100 GV01
8670 Koksijde
Tel. (058) 51.15.47
Fax. (058) 51.90.97

 
Route & Parking

Routebeschrijving

Het kantoor is gelegen op de hoek van de Leopold II-laan en de Witte Burg, in een nieuw gebouw dat nog niet gekend is door de meeste GPS-toestellen. U geeft best enkel de straat "Witte Burg" in. U kan het kantoor zien van zodra u aan deze straat toekomt.

Ingang van het kantoor ligt langs de Leopold II-laan.

Parking

Er is parkeergelegenheid bij het kantoor, zowel in de Witte Burg als in de Leopold II-laan.

Verlofperiodes

 

Data Protection Officer

Het kantoor heeft een data protection officer aangeduid om de bescherming van de persoonsgegevens die zij verwerkt te garanderen. Elke aanvraag omtrent de bescherming van de persoonsgegevens van het kantoor alsook elke aanvraag in verband met de uitoefening van de rechten van de betrokkenen kan gericht worden aan privacy@belnot.be .